12-06 Schoolvoetbal jongens 7/8

12-06-2019
12 juni stond de finale van het schoolvoetbal in Zeist op het programma. Onze jongens van groep 8 mochten met 5 andere basisscholen strijden om het Nederlands kampioenschap. 

We waren ingedeeld in een poule van drie teams. We moesten bij de eerste twee eindigen. Dan waren we geplaatst voor de kruisfinales. De eerste wedstrijd werd direct met 1-0 gewonnen. Dat betekende ook dat we in ieder geval geplaatst waren. De tweede wedstrijd werd helaas verloren met 3-1. Het ging redelijk gelijk op met kansen aan beide kanten, maar de tegenstander was net wat doortastender en speelde het goed uit. Dat betekende dat we tweede in de poule waren geworden. We moesten in de kruisfinale tegen de winnaar van de andere poule. 
Inmiddels was het ook flink aan het regenen. Na een korte onderbreking kon de wedstrijd toch plaatsvinden. Ook in deze wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Bij een 0-0 stand kwam er de mededeling dat het toernooi gestaakt werd. De KNVB gaf aan dat de veiligheid en de kwaliteit van het veld niet gegarandeerd kon worden. Een enorme teleurstelling voor de jongens en alle aanwezigen. 

Hoewel deze ervaring met een teleurstelling eindigde, mogen we toch enorm trots zijn op onze jongens. Ze zitten bij de vier beste voetbalscholen van Nederland! Zo hoog zijn we met de Morgenster nog nooit geëindigd. Een ervaring die we niet meer zullen vergeten. 
We willen alle betrokkenen enorm bedanken! Zonder uw hulp en support was dit niet mogelijk geweest.